Investeren in een warmterotonde?

Investeren in een warmterotonde?

Er ligt in Zuid-Holland een unieke kans in het gebruik van restwarmte uit de Rotterdamse haven: de warmterotonde, een flexibel systeem, waarop meerdere bronnen toegang krijgen. Er wordt naar gestreefd om steeds meer lokale duurzame bronnen te ontsluiten en toe te voegen. Door met de restwarmte huizen te verwarmen, besparen we fors. Maar waar zou je het beheer van zo’n systeem moeten beleggen? De overheid? Of de markt?

Points

Prima idee, maar we zouden ook nog wel wat meer kunnen doen met waterstof. Ik denk zelf aan Publieke en Private samenwerking.

Het zal vast iets van beide kanten worden. Maar het lijkt me een mooi idee, als dit er komt.

Lijkt me een goed idee. Ik denk dat er al plannen van warmteallianties zijn tussen energieleveranciers en Provincie . Wel vind ik dat de gemeenten inspraak blijven houden en in gesprek bij energieleveranciers blijven via publiek-private samenwerking. Ook de haalbaarheid en winstgevendheid van waterstof via bestaande leidingen moet onderzocht worden en indien haalbaar via pilots geëxperimenteerd worden; dit kan een extra toevoeging vormen tot bestaande maatregelen.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information